Mumsssss

Jag kollade nyligen in i Victorias blogg Flying Changes och läste hennes inlägg om Euro-star's nya kollektion.
Och jag är k-ä-r haha!

Längtar verkligen tills man kan börja klicka hem lite nya saker därifrån haha ;)
Kolla bara in dom här bilderna :D



Bilderna är tagna från Euro-star's hemsida: http://www.euro-star.de


Dagen

Idag fick Hadar vilaaaa,
men det fick inte jag haha. Har haft fullt upp med tusentals saker hela dagen känns det som och jag är sjuuukt trött nu verkligen!

Har inte så jättemycket mer att säga, men imorgon så kan kommer det bilder i alla fall kan jag ju berätta så har ni någpt att se fram emot haha ;)
Dels bilder på mig och Hadar och även lite andra bilder... ;D


Fortis Et Liber

Satt och bläddrade lite i en hästtidning imorse (har för mig att det var Equipage)
där såg jag hursomhelst reklam för ett företag jag aldrig har hört talas om tidigare så jag var ju givetvis tvungen att kolla upp det ;)
Dom tillverkar och säljer hästutrustning, lite annorlunda men fortfarande stilrent. Jag hittade en del fina saker där som jag inte skulle tacka nej till, det är dessutom riktigt bra priser vilket gillas!

Ni kan ju kika in;
Fortis Et Liber


Tråkig blogg

Min blogg är så tråkig just nu känner jag :O
har typ ingenting att skriva om, och min fantasi ligger på ungefär - 100.

+ att jag kommer hem så sent på kvällarna efter stallet haha :(
meeen därför tänkte jag att jag kan ju förbereda "massa" inlägg som jag kan ladda upp från mobilen sen så kanske uppdateringen blir lite bättre, men sen återstår ju frågan, vad ska inläggen handla om?

Kom jättegärna med tips!
vad vill ni läsa om/se bilder på?
vad som helst är bättre än inget,
och jag lovar att uppdatera mer och bättre om ni kommer med lite ideér.
För min hjärnverksamhet fungerar inte riktigt som den ska förtillfället haha...

Uteritt med Sofie&Frans

Idag så red jag och Hadar ut med Sofie och Frans i skogeeeen :D
Anna och Bianca promenerade med en bit också :d
Vi red mest runt och kollade lite, har ju inte så jättebra koll på alla ridvägar ännu hehe =D
Red ner till badplatsen också så fick pållarna nosa lite på vattnet ;) Vi passade även på att ha lite "vattenpöls-terapi" till Hadars stora besvikelse hahaha!

Efter vi hade ridit så hade jag stallmöte (igen) haha, denna gång enbart med Mellangården som den stalldelen jag står i heter. Vi pratade om lite allt möjligt som foder, hagar, ekonomi och ja massa sånt där!
Sedan fixade jag allt i stallet och fick skjuts upp till bussen efter det, yay!

På bild: Sofie och Frans vid vattnet hihi :D

Hadars nya BFF

Igår kom Frans till stallet (en annan fjording från taffsnäs)
och det var inte Hadar sen att lägga märke till haha!
Han har tydligen gått och skrikit efter Frans hela dagen =D och när jag skulle rida var han verkligen på gnägghumör,jag skrittade fram lite själv först, och han gnäggade åt ALLT! Staket, höbalar, människor, hästar, hundar, bilar, you name it.

Och seeen när Frans kom ut från stallet dåååå blev Hadar lycklig haha :')
Frans däremot verkade inte bry sig nämnvärt om Hadar, men Hadar uppfattade inte riktigt dissen haha!


Kaupres hackamore

Detta kom på posten idag, har inte hunnit prova det än, men fint är det iaf ;)

Nu är jag hemma!

eller okej, kom hem för 2 timmar sen, men jag har inte orkat blogga något förän nu ;)
Hursomheeeelst, kom till stallet och tog in alla hästarna lite snabbt och gav dom mat, sedan red jag ut med Tessan (ridlärare på realgymnasiet som jag gick på innan jag hoppade av nu efter sommaren) gissa om jag blev förvånad över att se henne ute i "mitt" stall haha :D

Red bara ner runt dammen och så, Hadar var pigg och glad och verkade tycka det var kul att komma ut. I första galoppen så flög han i luften och typ exploderade iväg, haha han är ganska söt alltså :D Nämen det märktes verkligen att han tyckte det var kul att få sällskap ut också, har ju bara ridit ut själv dom senaste gångerna.
Så det var skooooj.

Sen fixade jag lite med honom innan det var dags för kontraktskrivning uppe i polobaren, och sen slutligen så var det gårdsmöte. Var väl mest lite allmänt och grundläggande regler och sånt, och lite prat om tävlingssäsonger osv!


På väg till stallet!

Sitter på pendeln på väg till stallet nu, blir nog borta ganska länge då jag både har insläppet och kvällsfodringen + att jag ska rida, ta hand om och fixa allt med hästen, gå på stallmöte och ha kontraktskrivning med stallägaren ;) Men vi hörs sen när jag är hemma igen! pusssss

Riddagbok

I år så har jag bestämt mig för att börja skriva riddagbok, har varit ganska dålig på det tidigare hehe. Men det känns som någonting väldigt bra att göra så att man får lite koll på saker och ting! Köpte en helt vanlig kalender på åhlens som jag tycker passar utmärkt! Den har en liten inforuta innan varje vecka där jag skriver upp veckoplanering, och när jag har stallpass och annat som är bra att komma ihåg!

Det som jag gillade med just denna kalender var att ca en tredjedel av boken var enbart anteckningsblad, vilket jag tycker är toppen! Där hade jag tänkt skriva upp mål osv. Har även skrivit upp en avståndstabell för hoppning, kan vara bra att ha lättåtkomligt för jag lyckas aldrig få in sånt där i huvudet haha (a)



Skriver ni riddagbok?

Dagens "ridpass" 22/8

Idag fick Hadar vila, haha :)
Han har fått ta det ganska lugnt den här veckan,
men det är ju bara bra med tanke på att han har gått på läger nästan hela sommaren och stallbytet osv. Men snart ska vi nog ta och sätta igång lite mer ordentligt, så han får passa på att njuta nu när han har det lite lättare, sen jäklar blir det hårdträning haha ;)

Jag ska nog också börja vandra mot sängen snart, natti natti med er :D



























Hästar som betytt mycket för mig, del 2











SIMBA
Simba är en korsningsponny jag träffade när jag blev jourhemsplacerad uppe hos en familj i sala runt årskiftet 06/07, jag hade inte ridit särskilt länge och var enbart van vid ridskolehästarna så Simba var en helt ny erfarenhet för mig! Jag vet inte exakt vad som hänt honom tidigare i hans liv, men han hade iaf blivit triangelmärkt av diverse anledningar men var fortfarande fullt ridbar. Men han blev väldigt stressad nästan så fort man kortade upp tyglarna, och jag var ju som sagt inte så erfaren vid den här tiden så det såg inte så graciös ut för oss i början ;)


Jag vågade inte självmant galoppera förän kanske 2 månader efter att jag började rida honom, dock galopperade vi ju innan dess också men då var det på hans villkor och inte mina haha! Jag minns att jag tyckte det var så underbart att bara kunna gå ut och pyssla med hästarna och rida när man hade lust osv. Vi hade nämligen stallet precis utanför huset och det var ju något helt annat än jag var van vid.


Bodde uppe i Sala ca ett halvår, sedan flyttade jag tillbaka till Stockholm igen, men jag hälsade på honom fler gånger efteråt och när jag hade utvecklats lite mer i ridningen och provade att rida honom igen så måste jag erkänna att det är en riktigt, fin och välriden ponny i grund och botten som bara blivit lite missförstådd. Helt fantastisk är han<3 Nu var det länge sen jag träffade honom sist, men jag får se om jag kanske kan åka upp och hälsa på honom något i framtiden, saknar verkligen den lilla ponnyn :')
Jag älskar honom fortfarande, han hjälpte mig igenom något som antagligen var en av dom jobbigaste tiderna i mitt liv och det är jag honom evigt tacksam för


Det var kul så länge det varade..?


Ridpass 21/8

Blev inget långt ridpass idag inte!
Red barbacka på lilla ridbanan, men det varade inte länge för det började ÖSREGNA (!!) strax där på, så då skyndade vi oss ner till allén för att ta några fina bilder där innan vi skulle tillbaka till stallet.
Meeeen det hann inte bli några fina bilder där nere haha.



Jag satt ju jättechill i mjukisbyxor, på långa tyglar och var helt borta, satt och kollade in i skogen osv. osv. och heeeelt plötsligt blir Hadar rädd för... något? xD
Slääääänger sig åt andra hållet (=jag hamnar väldigt skevt) och foooor iväg (=jag gled av) hahaha aja, ingen fara skedd :D

haha, oops (a)

EFG Bank Scandinavian Polo Open

Idag så var det ju som sagt stora polotävlingar på anläggningen där jag står uppstallad med hästen.
Visserligen var det bara "förklasser" eller nått idag (jag är inte så insatt haha) för imorgon skulle den stora finalen vara och då skulle det typ komma tusentals människor haha :o

Hursomhelst så passade jag på att ta lite bilder när det ändå höll på och jag ändå var där.
Fotade dock bara ca en kvart och bilderna blev inte så jättebra med tanke på att polobanan är ganska så gigantisk och dom lyckades hela tiden hålla sig på andra sidan så mitt objektiv räckte inte riktigt till kände jag haha ;)



Ridpass 20/8

Idag följde en kompis till mig med ut till stallet, vi började med att dressyra lite smått på lilla ridbanan. Det gick väl lite sådär haha. Hadar var galet och hade sjukt mycket energi, dock var det väldigt svårt att få honom att lägga energin på något vettigt, han hade mest lust att springa så snabbt som möjligt hela tiden haha :P

Så vi gav upp den idén ganska snabbt och letade oss ner till badplatsen istället, vi hamnade vilse ett par gånger men tillslut lyckades vi hitta fram ;) Hadar var inte så jättetaggad på att bada så jag hoppade av och gick ner med honom i vattnet istället och då gick det bättre. Lyckades få några bilder när jag satt på också men det varade inte så länge haha, för han for upp från vattnet så fort han fick en chans. Fjanthäst :D Sen var han lite (läs: mycket) jobbig när han skulle få stå och torka/beta sen men det är en annan historia ;)


Veckans händelse i serieformat?

En kompis till mig tipsade idag om att jag kanske skulle kunna välja ut en händelse varje vecka, rita en serie av det och ladda upp på bloggen. För er som inte vet det så ritar jag ju en del serier och tycker det är jättekul haha ;)

Om den har idén verkställs så kommer jag lägga ut en serie varje måndag med en händelse från föregående vecka, med start nu på måndag.
Tycker ni att det skulle vara en bra idé?

Lite serier jag ritat tidigare:


bilderna är klickbara!

Hästar som betytt mycket för mig, del 1

KROSMAN

Krosman är en stor, brunskäck som jag mötte upp i Rättvik när jag påbörjade en gymnasieutbildning där uppe.
Jag gick då Naturbruk inriktning hästhållning och på ridskolan i Rättvik fanns Krosman, jag red där en gång i veckan och även lite fler ggr dom veckorna vi hade ridning med skolan.

Redan första gången jag såg honom så blev jag helt kär haha :) och började vara i stallet ofta bara för att umgås med honom och mata honom med mandariner haha ;) Sen fick jag rida honom en gång och efter det så började jag rida honom mer och mer! Han var inte någon gud på att hoppa i början utan smet helst förbi hindrena men när han började förstå vad det hela gick ut på så tyckte han genast att det var mycket roligare! Han var förövrigt första hästen jag någonsin tävlade med både i hoppning och dressyr (även om det bara var klubbtävlingar haha ;)) sen kan jag ju dock erkänna att det gick åt skogen i båda två haha. I dressyren kunde jag för allt i världen inte fatta galopp så det slutade med att en av ridlärarna fick ge mig ett hoppspö så jag kunde peta till honom på bogen haha! Och i hoppningen så sprang han i princip rätt igenom alla hinder + att jag glömde bort vägen! Inte så jättelyckat kanske, men jag var nöjd ändå ;)

Hyrde honom ett par dagar vintern 07 och sedan i början av året 2008 så hoppade jag av gymnasiet och flyttade hem till Sthlm igen, kort sagt hamnade jag väldigt långt ifrån honom. Det var riktigt jobbigt, den hästen har verkligen betytt extremt mycket för mig, ingen idé att jag ens försöker förklara...

Sommaren 08 så hyrde jag honom 3 veckor under sommaren och hämtade ner honom från Rättvik till ett stall i sthlm som heter Kalvsvik, där stod han på bete till en början men bara ett par dagar efter att han kom så blev han sparkad i hagen och fick sättas i en box istället och fick gå på pencillin, så där hade vi riktig otur. Hann bara rida ett par ggr innan han åkte tillbaka upp till Rättvik igen, ändå var det 3 helt underbara veckor som jag fick spendera med honom :)

Vintern 08/09 åkte jag upp till Rättvik och hyrde honom en vecka. Det gick jättebra den veckan minns jag, han var jättefin i dressyren, mjuk i munnen och väldigt samarbetsvillig. Hoppade lite sista dagen och det gick mycket bättre än vad jag förväntat mig, inte alls lika klumpig som han var tidigare!

Sedan träffade jag honom inte igen förän sommaren 09 när han återigen fick resa ner till Kalvsvik och jag hyrde honom 3 veckor även den sommaren! Det var 3 av dom bästa veckorna i mitt liv <3 Vi hade så himla roligt, vi hoppade, red ut och rejsade bara han och jag, dressyrade, hoppade terränghinder, blev skrämda av älgar osv. osv.

Det var nu över ett år sedan jag senast såg honom, men jag saknar honom fortfarande och tänker på honom dagligen. Jag älskar verkligen den hästen och det kommer jag nog alltid göra.

Jag har aldrig träffat en så genomsnäll häst som Krosman, han skulle aldrig göra något ont mot någon och är verkligen som en stor hundvalp. Det finns ingen häst i hela världen som jag litar på så mycket som jag litar på honom.





Försvunnet schabrak

Mitt älskade vinröda schabrak är försvunnet, buhuhuuu :(
Har visserligen andra vinröda schabrak, men detta är ändå det jag gillar mest och har haft allra längst. Har inte använt det på ett tag och insåg häromdagen att det inte fanns med i packningen vi hade med oss ut till nya stallet så efter det har jag letat efter det hemma + i förrådet + i garaget utan framgång.

Men jag hoppas verkligen att det kommer fram snart igen, annars blir jag ledsen haha :(



<3


Vilodag

Idag blev det en vilodag för både mig och Hadar. Jag är nämligen sjuk :(
Har haft feber och frossa hela natten men nu under dagen så har jag återhämtat mig och känner mig redan mycket bättre även fast jag fortfarande är väldigt matt i huvudet och i kroppen, men jaja, det går över :D

Och imorgon följer Mathilda med ut till stallet så då kan ni nog förvänta er bilder sedan ;)
Ska fixa lite inspiration nu och komma på nått roligt att blogga om nu när jag ändå inte är kapabel till att göra så mycket annat, haha!


Hadars outfit

* Dyón träns
* 3-delat happymouth bett
* Gummityglar från Dyón
* Blått Scapa schabrak
* Svarta Veredus olympic skydd runt om
* Silvrigt swarovski pannband
* Sadeln vi får med från taffsnäs
* Random fårskinnpadd











Dagens ridpass 18/8

Idag blev det en uteritt igen, har tänkt ta det ganska lugnt så här i början med tanke på att han har gått läger nästan hela sommaren och är på ett nytt ställe osv. Fick tips om en bra runda så då bestämde jag mig för att prova på den! Red ner till en damm och varvade den två ggr ett varv åt varje håll. Hadar var pigg och glad men blev ganska svettig sen, visserligen inte så konstigt med tanke på att han har världens björnpäls just nu haha :P

Det är förövrigt någon jättestor, internationell polotävling i "mitt" stall nu i helgen, så det är polohästar och massa människor från olika länder överallt på anläggningen just nu och dom har byggt upp ett provisoriskt stall i ena ridhuset osv. På söndag är det final och det kommar vara proppat med människor, tyckte dom nämnde någonting om ca 2000 bilar eller nått sånt hehe... Får se om det går att rida då, eller om Hadar kanske får vila istället. Kan ju försöka fota någonting också, kan bli kul för jag har aldrig fotat polo förut :)

Hursomhelst när jag var påväg hem från min ridtur, så gick det typ 5 lösa polohästar på vägen jag red på, först trodde jag att dom hade rymt eller nått, men det var tydligen någon som hade släppt dom där så dom kunde beta lite. Haha, Hadar var lite förundrad när vi skrittade igenom hästflocken ;)

Här har ni en karta som jag snodde från eniro där ni kan se turen jag red idag och som sagt så red jag två varv runt dammen och sen tillbaka igen :)


Videoblogg



videoblogg från igår när jag skrittade ut, inte så jätteintressant kanske haha xD

Nattinatti!

Nu ska jag försöka sova så att jag orkar vakna imorgon också!
Gonatt med er alla :*


Stallet

Där har ni stallet vi står i nu, än så länge så trivs vi jättebra och det ligger verkligen jättefint och omgivningarna är underbara :D Bilden kanske inte är den bästa haha, men ni kanske ser lite vad det föreställer i alla fall ;)

Ridpasset 16/8

Igår (eller tja, nu blir det ju i förrgår) så red jag igenom Hadar lite på den lilla ridbanan. Bara för att känna lite på honom i alla gångarterna. Och det gick helt okej, han var jättesnäll och så, men lite stum i munnen stundtals och knäppte av lite i nacken och bara ångade på så att säga, men sen när jag väl kom åt honom så var han jättefin!


Hadars outfit:

Vitt Schockemöhle schabrak
Vita Equiline lindor
Svart Schockemöhle paris träns
Sadeln vi får med från taffsnäs
Fårskinnspadd

Nya modet?


Min häst hade en väldigt (...) vacker frisyr när jag hämtade honom i hagen igår, hehe. Och jag kan tyvärr berätta för er att svansen var ungefär... 100 gånger värre? Jag fick dränka honom i pälsgläns och ägna väldigt lång tid till att få ut alla utan att behöva slita sönder taglet på min stackars pålle. Inte för att han verkade bry sig så mycket men ändå ;)

Dagens ridpass + outfit

Hadars outfit:
Svarta Veredus Olympic skydd
Svart Schockemöhle Paris träns

Det blev inte så mycket mer än så med tanke på att jag red 
barbacka haha ;)

Dagens ridpass:
Tog det lugnt idag och skrittade ut längs en grusväg och red runt lite bara, har inte direkt lärt mig några ridvägar än utan vi letade oss runt lite bara.

Hadar var jättesnäll men blev
livrädd för sig själv när han pruttade en gång hahaha. Han pruttade och sen blev han jätterädd och for iväg haha,
tönthäst :D Red även ett par varv på stoooora ridvolten så att han fick kolla runt lite där också :)


Yay!

Nu är mitt internet tillbaka, så nu kommer jag börja uppdatera ordentligt hihi :D
Fick hem ett paket på posten igår ;)
Det innehöll ett rött Amigo regntäcke och Veredus olympic fram&bakskydd, bilderna kanske inte är dom bästa men ni ser ju vad det föreställer i alla fall ;)

 


Nu är han hemma igen!

Ja, precis som rubriken säger så är pållen äntligen tillbaka igen :')
Hämtade honom från Taffsnäs igår och resan och allt gick jättebra, och så himla härligt var det att få träffa honom igen efter två lååånga månader.

Nu ska jag åka ut till stallet om nån timme så ni får lite bilder när jag kommer hem igen, tänkte ta lite kort på anläggningen han står på också så får ni se hur det ser ut!


Snart så!

Vet att uppdateringen är sjukt tråkig nu, men det kommer faktiskt att bli bättre ;)
Snart så kommer ju Hadar hem igen och då kommer jag ha betydligt mer att blogga om!
Men jag ska försöka komma på lite vettigt att skriva under tiden också, och som ni vet får ni jättegärna tipsa om saker ni vill läsa om så kanske jag får lite inspiration :D












Stockholm equestrian games

Slänger upp ett blogginlägg från iPhonen tänkte jag! Sitter på tunnelbanan just nu påväg till ryttis för att kolla på hästhoppningen. Jag antar att det kommer massa bilder och sånt när jag kommer hem igen. Ni får ha det så bra tills dess :D

It might all be gone tomorrow ♥

Gjorde en film om Hadar för någon vecka sedan och blev faktiskt riktigt nöjd med resultatet.


Nu kör vi...

Ja... min uppdatering har inte varit något vidare bra känner jag...
Är det okej om jag skyller på att jag har varit bortrest och att min data är sönder?
(så nu tvingas jag förövrigt blogga med miiiiini data..)

Men jag ger detta med bloggningen ett försök till så får vi se om det funkar bättre denna gången haha.
Men då får ni se till att kommentera gärnet också, det blir roligare för mig att blogga då ;)